Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29

Thread: My "new" Blue Glasply 19 hardtop

  1. #21
    So we fired her up and she runs just fine, however when I put her in the water the electric trim only worked upwards not downwards, back to the mechanic, sigh.......

  2. #22
    Moderator Socal's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Surf City, USA
    Posts
    2,389
    Faintly recall you have to push center button along with bottom button to lower drive.
    "Every now and then a man's mind is stretched by a new idea or sensation, and never shrinks back to its former dimensions." Oliver Wendell Holmes Sr. physician and writer
    1982 28' Long Cabin "Molly Brown" bracing for winter as nighttime temperatures drop into the 40s. All but the most hearty SUP paddlers are gone.

  3. #23
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Camano Is. Wa.
    Posts
    280
    Socal is right as always.

  4. #24
    Administrator Binford's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Port Orchard, Wash.
    Posts
    3,593
    I believe that's the other way around...middle button to raise the power trim so one cannot inadvertently raise it under way. No harm running it down to its extreme underway though.

  5. #25
    Senior Member skunked's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Granite Falls
    Posts
    127
    You got it right Binford.
    1978 Glasply 21ft 5.7l Mercruiser R drive "Sandi's Surprise"
    1981 Glasply 17ft 70hp Johnson & 9.8hp Nissan kicker "Skunked"

  6. #26
    Thanks all for the help.

    Middle button says on it up and out position, and that make sense to me raises it to the top position for trailering. The issue I have is that I cant get the leg down, when pushing the bottom button: Background here is that when I came to get the boat the leg would not come up. So the apprentice mechanic switched the hydraulic hoses at the pump, and then it came up no problem, I think he might have neglected to try if it would come down....

    Here is a picture of the control.
    Click image for larger version. 

Name:	$_57cs.jpg 
Views:	0 
Size:	171.9 KB 
ID:	6035

  7. #27
    Senior Member skunked's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Granite Falls
    Posts
    127
    Mine wouldn't go down until I topped off the reservoir and cycled it a few times. It did go up though before topping off.
    1978 Glasply 21ft 5.7l Mercruiser R drive "Sandi's Surprise"
    1981 Glasply 17ft 70hp Johnson & 9.8hp Nissan kicker "Skunked"

  8. #28

  9. #29
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Madras Oregon
    Posts
    495
    Quote Originally Posted by Socal View Post
    Faintly recall you have to push center button along with bottom button to lower drive.
    Yup, had this system originally on our 23' with the original 233 Merc. Did have an issue with our newer Cobra after anchoring and raising the outdrive. It wouldn't cycle back down. I opened the fill port on the reservoir, small exit of air came out, then the unit cycled fine. Topped off the reservoir once at home. Our mechanic told us this happens occasionally and suggested once you lift the outdrive all the way up for trailering or anchoring stern into shore (shallow water) to tap the the down button for a split second so the drive unit isn't jammed all the way up. Seems to work doing this.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •